Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за днес в

...
Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за днес в
Коментари Харесай

Оранжев и жълт код за опасно време в неделя

Оранжев код за рисково мощен вятър е обявен за през днешния ден в осем области на страната, демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението е в действие за областите Бургас, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. В тези области се чака поривите напразно да доближат 28 м/сек. 

В 18 области на страната е в действие жълт предупредителен код за мощен вятър – Благоевград, Варна, Враца, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, София град, София област, Стара Загора. В тези области се чака поривите напразно да доближат 22-24 м/сек.В Благоевград и Смолян има издадено предизвестие и за рискови превалявания. Прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология е в Благоевградско е да духа мощен и плевел южен вятър с пориви до 22-24 м/сек. В южните региони на региона ще има обилни превалявания от дъжд с количества до 30 мм. В Смолян вятърът ще е мощен и плевел с пориви до 22-24 м/сек. Ще има обилни превалявания от дъжд с количества до 30 мм.

Единствено за областите Видин и Плевен няма издадени предизвестия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР